19:00

Unbyns IF

Referat: Gammelstads IF - Unbyns IF

En svårare match än som det verkade på pappret väntade ikväll borta mot Gammelstad. En härligt grön och jämn gräsmatta väntade oss som inbjöd till spel.
Vi startar med Humlan i mål, Jimmy, Freddan, Blurk och Stefan i backlinje. Kris, Simon med Martin framför på mitten. Jensa på höger och Bulan på vänster. Rory framåt. Avbytare: Robbs, Bernsten, Adde och Majne.

Under i stort sett hela första halvlek underpresterat vi fruktansvärt. En av de sämsta halvlekar på länge. Vi är flera spelare som inte verkar vakna, och vi förlorar första och andrabollar. DOm har en farlig spelare offensivt som hela tiden hotar på långa bollar bakom vår backlinje. Efter en 20 minuter så tar dom ledningen precis så - denne spelare kommer fri efter en bra prestation och kan rull ain deras ledningsmål. Vi spelar inte bra alls, men sista 10 minuterna rycker vi upp oss aningen och vi kan kvittera efter en målvaktsretur som Bulan kan lägga bollen till Simon som ur ingen vinkel alls lobbar över deras keeper. Inte rättvist alls eftersom Gammelstad haft mest boll, men skönt.
I halvlek blir det lite utskällning och vi kommer in bättre till andra halvlek. Blurk kan lägga en frispark från egen planhalva (nästan) som går i en hög båge på mål och deras keeper blir störd av att vi rusar in och missar. Nu känns det behagligare, vi har koll på deras forward och vi har mer boll. Men vips så åker vi på en omställning och samme kille kommer fri och kan rulla in 2-2. Men vi fortsätter och skapar fler chanser. Martin och Rory har ett två mot ett läge som rinner ut i sanden, Rory spelar in parallelt med mållinjen till en framstormande Kris som mirakulöst missar bollen, Kris har en till bra chans där en nick går utanför.
I 89:e minuter får dom korrekt straff sedan vi gör ner en av deras spelare efter en långboll. Straffen sitter och vi kan inte skapa något mer.

Många underkända prestationer. Väljer att lyfta fram Stefan, Simon och Berna som återigen gör ett fint inhopp där han visar bra passningsspel.